سلبریتی های متولد دی لایق، کاردان ساده و بی آلایش هستند. آنها آرام و محتاط می باشند و به قول معروف مرد عمل هستند. در انجام کارهای صبوری زیادی دارند و فعال و کوشا می باشند. آنها واقع بین و پول دوست هستند. سعی می کنند تا به تجربیات خود و دیگران توجه کنند و مسئولیت پذیر باشند. از تجملات زیادی خوششان نمی آید اما قدرت طلب می باشند. می گویند که اعتماد به نفس خوبی هم ندارند به همین خاطر رفتاری خشک اما مهربانانه دارند. افرادی قدرشناس و گاهی خجالتی می باشند. به نظم و انظباط اهمیت می دهند و دارای حافظه ای قوی می باشند. اگر می خواهید با چند تن از این اینفلوئنسرهای ایرانی آشنا شوید ادامه مقاله ما را از دست ندهید.
- اگر نمی دانید معنی سلبریتی چیست پیشنهاد می کنیم ابتدا مقاله مربوطه را مطالعه نمایید.
سلبریتی های ایرانی متولد دی
1- فردوسی
اولین سلبریتی متولد دی که می خواهیم به شما معرفی کنیم، ابوالقاسم فردوسی طوسی می باشد. شاعرف حماسه سرا و سراینده شاهنامه می باشد که شهرت جهانی دارد. از او به عنوان بزرگترین سراینده پارسی گو یاد می کنند و به او القابی مانند حکیم سخن و حکیم طول داده بودند. می گویند که او شاهنامه را از سن سی سالگی سروده است. این اثر هنری مشهورتین سروده این شخصیت بزرگ و یکی از بزرگترین نوشته های ادبیات کهن پارسی می باشد. او این اثر را 3 سال پیش از اینکه شاه محمود به سلطنت بنشیند، تمم کرد و در 25 اسفند سال 400 هجری قمری زمانی که 72 سال داشت تحریر دوم آن را شروع کرد.
پدرش دهقان بود و خودش هم در همان زمان به این کار مشغول بود. زمانی که جوان شده بود سامانیان حکومت می کردند و شاهانی که در آن زمان بر تخت می نشستند از زبان پارسی حمایت و پشتیبانی می کردند و همین مسئله موجب شد تا پرورش زبان و اندیشه ایرانی رشد یابد. فردوسی به زبان عربی هم وارد بود اما از لحاظ نوشتاری و گرامری چندان مهارتی نداشت. این شاعر مشهور فرهنگ ایران پیش و پس از اسلام را با هم پیوند زده بود. برخی ها معتقدند که فردوسی زمانی که شاهنامه را سروده است در ابتدا داستان هایی می نوشته و سپس آنها را به شعر تبدیل می کرده که در برخی از این اثر گران بها هم به این موضوع اشاره شده است.
2- فروغ فرخ زاد
شاعر مشهور و معاصر ایرانی است که در 8 دی سال 1313 به دنیا آمده است و یکی از سلبریتی های متولد دی می باشد. او در طول عمر شاعرانه خود پنج دفتر شعر را منتشر کرد که کار خود را با مجموعه های اسیر، دیوار و عصیان شروع کرد. قالب این شعرها نیمایی بود. فروغ با ابراهیم گلستان که نویسنده و فیلم ساز معروف ایرانی بود، آشنا شد و این آشنایی موجب شد تا تحول فکری و ادبی زیادی در درون او به وجود آید. پس از آن بود که مجموعه شعر دیگری با نام تولدی دیگر را منتشر کرد که استقبال خوبی هم از آن شد. پس از آن، مجموعه ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد را سرود و موجب شد تا نام خود را به عنوان یک شاعر بزرگ در بین شاعران معاصر ایران ثبت کند. در حال حاضر آثار و مجموعه های شعر او به زبان های انگلیسی، ترکی، فرانسوی، عربی، ژاپنی، چینی، اسپانیایی، آلمانی، کردی و عبری ترجمه و چاپ شده است.
فروغ زمانی که با ابراهیم گلستان آشنا می شود، به او وابسته می شود و بعدها نامه ای که از او منتشر می شود، این مسئله فهمیده می شود. آنها با هم سال های زیادی را در کنار هم بودند و در سال 1341 توانستند فیلم خانه سیاه است را در یک آسایشگاه جذامی ها بسازند. درست از همان زمان بود که او دچار تغییر و تحول شگرف در درون و افکار خود شد و موجب شد تا در نمایشنامه های زیادی با وی همکاری کند. نمونه آن نمایشنامه شش شخصیت در جستجوی نویسنده اثر لوئیجی پیراندلو می باشد که آن را اجرا کرد و موجب تحسین زیادی از اهل فن آن زمان شد. فروغ فرخ زاد زمانی که تنها 32 سال داشت سوار خودرویی بود و آن خودرو دچار حادثه می شود و جان خود را ازد ست می دهد.س
سلبریتی های بازیگر متولد دی
1- کتایون ریاحی
بازیگر سینما و تلویزیون است که در 10 دی سال 1340 به دنیا آمده است و یکی از سلبریتی های متولد دی می باشد. او خواهر علی رضا ریاحی بازیگر سینما است و دارای یک فرزند به اسم پویا می باشد که تحصیلات عالی خود را در زمینه موسیقی به پایان رسانده است. کتایون در ابتدا نویسنده بود و برای کودکان کتاب می نوشت. سپس با فیلم خبرچین وارد عرصه سینما شد. این فیلم کامل نشد اما او نظر مسئولان را جلب کرده بود و به همین خاطر برای بازی در فیلم پاییزان برگزیده شد. بازی های او خوب پیش نمی رفت تا اینکه بازی در مجموعه پدر سالار به او پیشنهاد شد. این مجموعه سکوی پرتاب وی شد و موجب شد تا نقش آفرینی های او را در مجموعه های دیگری مانند روزهای زندگی و پس از باران هم شاهد باشیم.
سپس 5 سال از دنیای بازیگری کنار رفت و این بار پرقدرت تر از قبل با بازی در فیلم شام آخر دوباره نام خود را بر سر زبان ها انداخت. او به همین خاطر هم نامزد دریافت بهترین بازی نقش اول زن از بیستمین جشنواره فیلم فجر شد. از جمله آثار دیگر او می توان بازی در فیلم این زن حرف نمی زند، اشاره کرد که نامزد هفتین جشنواره خانه سینما شد. اما این سلبریتی آخرین بار در سریال یوسف پیامبر بازی کرد. او در این سریال مشهور نقش زلیخا را بازی کرده بود. در سال 1388 بود که با ارسال یادداشتی اعلام کرد که دیگر قصد دارد تا از دنیای سینما کناره گیری کند. کارگردان سریال یوسف پیامبر در این باره گفت که خانم ریاحی گفته بود که دیگر تحمل فضای موجود در سینما را ندارد و قصد دارد تا از این حرفه کنار برود. اما در تیر ماه سال 1395 در برنامه خندوانه ظاهر شد و اعلام کرد که قصد دارد به تلویزیون برگرد.
2- ترانه علیدوستی
یکی دیگر هنرپیشه های مشهور سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی است که گهگاهی هم مترجمی می کند. او در 22 دی سال 1362 در تهران به دنیا آمده است. رسول صدر عاملی، واروژ کریم مسیحی و اصغر فرهادی از جمله فیلم سازان معروفی هستند که او با آنها کار کرده است. بهترین بازیگر زن در پنجاه و پنجمین جشنوواره فیلم لوکارنو انتخاب شد و جایزه ویژه آن را دریافت کرد. همچنین در جشنواره فیلم آسیایی و عربی اوسیان سینه فن هم جایزه ویژه بهترین بازیگر زن را از آن خود کرده است. علاوه بر آن، ترانه سیمرغ بهترین بازیگر زن را از جشنواره فیلم فجر کشورمان دریافت کرده است و نام خود را در بین بازیگرانی که موفق به دریافت این جایزه شده اند، ثبت کرده است. همچنین این هنرپیشه در سال 2014 میلادی در جشنواره های فیلم وزول فرانسه و در سال 2012 در جشنواره فیلم هانی ویتنام به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران برگزیده شده بود.
این سلبریتی تحصیلات عالی خود را در ادبیات زبان انگلیسی به پایان رسانده است و به همین دلیل به این زبان تسلط کافی دارد. او گهگاهی مترجمی هم می کند و به خاطر ترجمه کتاب رویای مادرم نوشته آلیس مونرو توانست جایزه ادبی پروین اعتصامی را از پنجمین دوره برگزاری آن دریافت کند. ماهنامه ای به نام صنعت سینما بود که هر از چند گاهی طی مقالاتی به سینمای ایران نگاهی می کرد و در دهه هشتاد هم گردهمایی بین بیش از 130 منتقد و نویسنده سینمایی برگزار کرد که در آخر آنها ترانه علیدوستی را به عنوان بهترین بازیگر زن دهه برگزیدند. علاوه بر آن، در سال 1390 بود که مجله ای به نام فیلم این بازیگر را به دلیل بازی و نقش آفرینی های جذاب و خوبش، به عنوان بهترین بازیگر دهه 80 انتخاب کرد.
3- ماهایا پطروسیان
بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است که در 13 دی سال 1348 در تهران به دنیا آمده است. این هنرپیشه تحصیلات عالی خود را در رشته تئاتر در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رسانده است. اولین حضور او که موجب شد استارت ورود به سینما را بزند، بازی در فیلم عشق و مرگ بود. این فیلم را محمد رضا اعلامی کارگردانی می کرد. سپس با نقش آفرینی در فیلم هایی مانند پرده آخر، دیگه چه خبر، نابخشوده و کمک کن خود را به سینمای ایران شناساند. او به خاطر بازی در فیلم پرده آخر موفق شد تا سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن را از جشنواره فیلم فجر دریافت کند.
کمکم کن، هفت پرده، دختری بنام تندر، عروس خوش قدم، هشت پا، زن بدلی، شبی در تهران، خواب لیلا، ازدواج در وقت اضافه، اسب حیوان نجیبی است، مجرد 40 ساله، خفه گی و لس انجلس تهران برخی از کارهایی است که ماهایا در آنها ایفای نقش کرده است. شیخ مفید و گل من گلی از مجموعه های تلویزیونی است که او در آنها نقش آفرینی کرده است.
4- حدیث فولادوند
بازیگر سینما و تلویزیون ایرانی است که در 20 دی سال 1356 در تهران به دنیا آمده است. او از کودکی به این رشته علاقه داشته است و در سن 12 سالگی به شاگردی گلاب آدینه در آمد. اولین حضور خود در تئاتر را با نمایشنامه گل های دوستی شروع کرد. زمانی که اعتماد به نفس کامل را بدست آورد، در ابتدا نقش کوتاهی را در فیلم دست های آلوده به او دادند و سبب شد تا نخستین کار سینمایی خود را در سال 1378 تجربه کند. او تجربه در زمینه های موسیقی و نقاشی را هم داشت و زمانی که دید در بازیگری استعداد دارد، زمان بیشتری را روی این حرفه گذاشت. در سال 1379 در فیلم سینمایی مارال بازی کرد و از آن جا بود که استارت ستاره شدن خود را در سینمای ایران زد. این فیلم توسط مهدی صباغ زاده ساخته شده است.
سپس او در سریال تلویزیونی گمگشته بازی کرد و موجب شد تا بیشتر دیده شود. خاکستری، دیوار شیشه ای، معصومیت از دست رفته از جمله سریال های دیگری است که او در آنها نقش آفرینی کرده است. او زمانی که وارد عرصه سینما شد در ژانرهای درام، جدی و اجتماعی نقش آفرینی می کرد و تبدیل به ستاره شده بود. زمانی که در فیلم های غرل، همکلاس، رز زرد و کما بازی کرد، به عنوان یک ستاره نام خود را بر سر زبان ها انداخت. اما زمانی که در فیلم شاخه گلی برای عروس بازی کرد، ژانر خود را تغییر داد. او پس از آن در فیلم های کمدی دیگری مثل کلاهی برای باران، چشمک، افراطی ها، داماد خجالتی، دزدان خیابان جردن ایفای نقش کرد.
5- افسانه بایگان
بازیگر مشهور ایرانی است که در 26 دی 1340 در تهران به دنیا آمده است و یکی از سلبریتی های متولد دی می باشد. او در سن 15 سالگی در مسابقه دختر شایسته ایران شرکت کرد و به عنوان نفر دوم انتخاب شد. افسانه زمانی که یازده سال سن داشت در فیلمی کوتاه به نام بوق ایفای نقش کرد. این فیلم را علی علیزاده ساخته بود. این بازیگر در سال 1360 فعالیت هایش در سینما و تلویزیون را شدت بخشید و در مجموعه تلویزیونی سربداران غوغا کرد. یک سال بعد از آن اولین نقش خود در فیلم های سینمایی را در فیلم گمشده تجربه کرد. مهدی صباغ زاده کارگردانی این فیلم را برعهده داشت. پس ازآن بود که نام او بر سر زبان ها افتاد اما در دهه هفتاد نتوانست به کار خود ادامه دهد و مدتی از حضور در سینما امتناع کرد.
این بازیگر فعالیت سیاسی هم کرده است. در سال 1392 در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نام نویسی کرد اما در نهایت رد صلاحیت شد. پس از آن اعلام کرد که اصلا ذره ای علاقه به سیاست ندارد و تنها هدفش این بوده که به مردم خدمتگذاری کند و با اینکه رد صلاحیت شده بود اعلام کرد که می خواهد از ادامه کاندیداتوری منصرف شود. افسانه بایگان یکی از سلبریتی های متولد دی است که در سال 1392 از حسن روحانی اعلام حمایت کرد.
6- رامبد جوان
بازیگر، کارگردان و مجری مشهور ایرانی است که از سلبریتی های متولد دی محسوب می شود. او در اول دی سلا 1350 در شهر تهران متولد شده است. او اصالتی آذربایجانی دارد و ابتدا کارش را از تئاتر شروع کرده است و سپس به تلویزیون و بعد از آن به سینما وارد شده است. رامبد جوان در دوران حرفه ای خود تا به حال در یازده فیلم سینمایی بازی کرده است. زمانی که سریال پربیننده همسران پخش می شد، او در یک صحنه کوتاه این سریال نقش آفرینی کرد و به همه نشان داد که چقدر استعداد بازیگری دارد. همین مسئله باعث شد تا کلید بازی او در مجموعه تلویزیونی خانه سبز زده شود. در آن سریال نقش فرید صباحی را بازی می کرد و بسیار هم موفق بود. در دهه افراد به خاطر بازی کردن نقش فرید جینگل برد، به این لقب مشهور شد. او ژانر طنز را خوب می داند و به گفته خودش در خون او است.
گم گشته، نشانی، مسافران توطئه فامیلی از جمله کارهای او بوده که کارگردانی آنها را بر عهده داشته است. همچنین او به عنوان مجری و کارگردان برنامه معروف خندوانه را اجرا می کند که از سال 1393 تا هم اکنون در حال پخش می باشد. این برنامه از شبکه نسیم پخش می شود و طرفداران بسیاری را به طرف خود جذب کرده است. زمانی که تصاویر سفرش به کانادا برای به دنیا آوردن فرزندش در این کشور منتشر شد، انتقادهای زیادی نسبت به او شد. خود او در جواب سوالی درا ین خصوص گفت که در کانادا منتظر این است که فقط بچه اش به دنیا بیاید. برخی ها می گفتند که نباید حریم خصوصی افراد را مورد هجوم قرار دهیم اما برخی دیگر می گفتند که فردی که ژست میهن پرستانه در برنامه هایش می گیرد، چطور می تواند برای دریافت تابعیت کشور دیگر فرزند خود را در آن کشور به دنیا آورد. پس از آن زمانی که رامبد در صفحه اینستاگرامش از یک کودک کار حمایت کرده بود، کاربران زیادی به او حمله کردند و گرفتن تابعیت کشور کانادا برای فرزندش را به رخ او کشیدند.
7- محمد رضا فروتن
بازیگر و خواننده مشهور ایرانی است که در 7 دی سال 1347 در تهران به دنیا آمده است. مسعود کیمیایی، رخشان بنی اعتماد و کیومرث پور احمد از جمله کارگردانان بزرگی هستند که او با آنها کار کرده است. این بازیگر با نقش آفرینی های خوب خود توانسته تا به حال چندین بار از جشنواره های مختلف جوایز ارزنده ای را در کارنامه خود ثبت کند. وی تحصیلات عالی خود را در رشته روانشناسی سلامت از دانشگاه آزاد در مقطع دکتری به پایان رسانده است. زمانی که در یکی از قسمت های سریال سرنخ بازی کرد، حتی فکرشم را هم نمی کرد که تنها چند دقیقه پس از آنکه این سریال از تلویزیون پخش شود، مسعود کیمیایی به او پیشنهاد کار دیگری را بدهد.
از فیلم های مرسدس و اعتراض به عنوان سکوی پرتاب این سلبریتی یاد می شود و سپس بازی در فیلم های قرمز، دو زن، متولد ماه مهر، زیر پوست شهر و شب یلدا و زن دوم جایگاه او را به عنوان بازیگری مطرح تثبیت کرد. محمد رضا به خاطر بازی در فیلم قرمز از جشنواره فیلم فجر و نیز به خاطر بازی در فیلم یلدا از جشنواره خانه سینما جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را به ویترین افتخارات خود اضافه کرد. زمانی که در فیلم قرمز با هدیه تهرانی بازی کرد، آنها را به عنوان دومین زوج سینمایی پس از زوج خسرو شکیبایی و بیتا فرهی در فیلم هامون نام گذاری کردند. این دو از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین نقش اول مرد و زن را از آن خود کردند. آخرین فیلم سینمایی این بازیگر فصل ماهی سفید است که به کارگردانی قربان نجفی ساخته شده است. همچنین این سلبریتی در نمایش خانگی مانکن هم نقش آفرینی کرد که نگاه های زیادی را به طرف خود جلب کرد.
سلبریتی های متولد دی در زمینه خوانندگی و نوازندگی
دی ماه زادگاه بسیاری از هنرمندان معروف در عرصه موسیقی است که با صدای ماندگار یا توانایی نوازندگی خود تأثیر عمیقی بر فرهنگ و هنر ایران گذاشته اند. این هنرمندان در سبک های مختلفی از موسیقی سنتی تا پاپ و کلاسیک فعالیت کرده اند و آثارشان همچنان در میان نسل های مختلف شنیده می شود. در ادامه به معرفی برخی از سلبریتی های متولد دی ماه که به عنوان خوانندگان و نوازندگان معروف ایرانی مشغول به فعالیت بوده و یا می باشند می پردازیم.
ناصر عبداللهی
ناصر عبداللهی خواننده و آهنگساز ایرانی بود و در تاریخ 10 دی 1349 در بندرعباس متولد شد. او یکی از مشهورترین چهره های موسیقی پاپ ایران بود که با تلفیق موسیقی جنوبی و سبک پاپ آثار ماندگاری خلق کرد. صدای گرم و خاص او همراه با مضامین عمیق و معنوی در ترانه هایش محبوبیت زیادی برایش به ارمغان آورد. ناصر عبداللهی با انتشار آهنگ «ناصریا» به شهرت گسترده ای دست یافت. این قطعه که تلفیقی از موسیقی عربی و ایرانی بود به یکی از پرطرفدارترین ترانه های دهه 80 تبدیل شد. او علاوه بر خوانندگی در آهنگسازی و تنظیم موسیقی نیز دستی توانا داشت و در خلق آثار خود از سازهای سنتی و محلی جنوب ایران بهره می برد.
از دیگر آثار برجسته او می توان به «هوای حوا»، «یا فاطمه»، «مهدی موعود» و «لاله عاشقانه» اشاره کرد. متأسفانه این هنرمند محبوب در سال 1385 به طرز مشکوکی دچار عارضه جسمی شد و پس از چندین روز کما در 29 آذر همان سال درگذشت. مرگ زودهنگام او جامعه هنری ایران را در شوک فرو برد و هنوز هم بسیاری از هوادارانش یاد و خاطره او را زنده نگه می دارند. ناصر عبداللهی نه تنها یک خواننده بلکه یک پدیده موسیقایی بود که توانست فرهنگ و موسیقی جنوب ایران را به شکلی متفاوت به مخاطبان معرفی کند.
محمد علیزاده
محمد علیزاده یکی از سلبریتی های متولد دی ماه و از خوانندگان محبوب ایرانی است که در 23 دی 1360 متولد شده است. او از جمله هنرمندانی است که در سبک موسیقی پاپ فعالیت می کند و با صدای احساسی و اجرای قدرتمندش توانسته طرفداران زیادی به دست آورد. فعالیت حرفه ای او از اوایل دهه 80 آغاز شد اما نقطه عطف کارنامه هنری اش با انتشار آلبوم «دلت با منه» در سال 1391 رقم خورد. محمد علیزاده با آهنگ هایی مانند «برگرد»، «جز تو»، «زخم» و «هواتو کردم» به شهرت رسید و در ادامه با اجراهای زنده و کنسرت های متعدد به یکی از پرکارترین خوانندگان ایران تبدیل شد.
او علاوه بر خوانندگی در زمینه آهنگسازی و ترانه سرایی نیز فعالیت دارد و برخی از آهنگ هایش را خودش ساخته است. سبک موسیقی او ترکیبی از ملودی های احساسی و تنظیم های مدرن است که توانسته تأثیر زیادی بر موسیقی پاپ ایران بگذارد.
ایرج خواجه امیری
ایرج خواجه امیری یکی از محبوب ترین و پرآوازه ترین خوانندگان موسیقی ایرانی است که در 29 دی 1326 در تهران به دنیا آمد. او که در خانواده ای هنری رشد کرده است، در دوران نوجوانی با موسیقی آشنا شد و در نهایت در عرصه خوانندگی فعالیت خود را آغاز کرد. خواجه امیری که به صدای خاص و قدرت بالای اجرا در سبک های مختلف موسیقی ایرانی شناخته می شود یکی از چهره های بی بدیل موسیقی سنتی و پاپ ایران است. ایرج خواجه امیری در طول بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود آثار زیادی در زمینه های مختلف موسیقی منتشر کرده و بسیاری از آهنگ هایش در فرهنگ و تاریخ موسیقی ایران جایگاه ویژه ای دارند.
از مهم ترین آثار او می توان به «به یاد مادر»، «خداوندگار»، «یادگار»، «غریب آشنا» و «آوای دریا» اشاره کرد که برخی از آن ها به قطعات ماندگار موسیقی ایرانی تبدیل شده اند. صدا و سبک اجرایی ایرج خواجه امیری با دیگر خوانندگان هم عصر خود تفاوت داشت. او توانست در تلفیق موسیقی سنتی با سبک های جدید موفق عمل کند و این امر باعث شد که در طی سال ها طرفداران زیادی از نسل های مختلف داشته باشد. آهنگ های او در جشن ها، مراسم ها و حتی فیلم های سینمایی بسیاری مورد استفاده قرار گرفته اند. این هنرمند بی نظیر همچنین در عرصه نوازندگی و آموزش موسیقی نیز فعال بوده و بسیاری از هنرمندان جوان امروز تحت تأثیر سبک و صدای او قرار دارند.
مجید اخشابی
مجید اخشابی دیگر سلبریتی های متولد دی ماه، خواننده و آهنگساز مشهور ایرانی می باشد که در 29 دی 1351 در تهران به دنیا آمد. او که به عنوان یکی از چهره های شناخته شده موسیقی پاپ ایران شناخته می شود از اواخر دهه 70 وارد دنیای موسیقی شد و با آثارش درخشید. مجید اخشابی ابتدا در رشته موسیقی تحصیل کرد و سپس به عنوان خواننده وارد عرصه هنری شد. اولین آلبوم رسمی او با نام «یادگاری» در سال 1379 منتشر شد که باعث شناخت بیشتر او در بین مخاطبان شد. پس از آن آلبوم های «نفس»، «راه های دور»، «عشق من» و «دوباره» نیز منتشر شدند که بسیاری از آهنگ های آن ها به پرفروش ترین و محبوب ترین قطعات موسیقی ایران تبدیل شدند.
آهنگ هایی مانند «محبوب ترین»، «دل آرام»، «مسافر» و «تو نیستی» از آثار معروفی هستند که طرفداران بسیاری پیدا کردند. مجید اخشابی علاوه بر خوانندگی در عرصه آهنگسازی و ترانه سرایی نیز فعال است و خود بسیاری از آثارش را ساخته یا ترانه سرایی کرده است. یکی از ویژگی های حرفه ای مجید اخشابی توانایی اش در برگزاری کنسرت های زنده با حضور پرشور مخاطبان است که نشان دهنده ارتباط عمیق او با طرفدارانش است. صدای دلنشین، توانایی در اجرای قطعات عاشقانه و مهارت در خلق آثار جدید باعث شده که اخشابی همچنان یکی از خوانندگان محبوب ایران باشد.
نیما مسیحا
نیما مسیحا خواننده نام آشنای موسیقی پاپ و کلاسیک ایران می باشد که در 13 دی 1353 متولد شده است. او با صدای قدرتمند و تکنیک بالا در اجرا به یکی از چهره های شاخص موسیقی ایران تبدیل شده است. شهرت او با اجرای آهنگ «تو محکومی به برگشتن» در اواخر دهه 70 رقم خورد که مورد توجه بسیاری از علاقه مندان موسیقی قرار گرفت. این قطعه که برای فیلم «دست های آلوده» ساخته شد یکی از ماندگارترین آثار او محسوب می شود.
نیما مسیحا در طول فعالیت حرفه ای خود با آهنگسازان و تنظیم کنندگان بزرگی مانند بابک بیات و علیرضا کهن دیری همکاری داشته و سبک او ترکیبی از موسیقی پاپ و کلاسیک است. از دیگر آثار معروف او می توان به «عاشق ترین»، «بارون»، «عهدیه»، «تولد» و «حسود» اشاره کرد. او علاوه بر خوانندگی در زمینه آموزش موسیقی نیز فعال است و به عنوان یکی از خوانندگان باسابقه و توانمند موسیقی پاپ ایران شناخته می شود.
ایرج بسطامی
ایرج بسطامی خواننده مشهور موسیقی سنتی ایران در تاریخ 4 دی 1336در شهر بم متولد شد. او یکی از مهم ترین چهره های موسیقی ایرانی بود که با صدای لطیف، تسلط بر ردیف های آوازی و اجرای تحریرهای خاص جایگاه ویژه ای در میان علاقه مندان موسیقی سنتی پیدا کرد. ایرج بسطامی از شاگردان استاد محمدرضا شجریان بود و با استفاده از آموزش های او به یکی از خوانندگان مطرح موسیقی اصیل ایرانی تبدیل شد. او با آهنگسازانی مانند پرویز مشکاتیان همکاری داشت و نتیجه این همکاری ها خلق آثار ماندگاری همچون «افشاری مرکب»، «وطن من»، «مژده بهار» و آلبوم مشهور «افق مهر» بود.
یکی از معروف ترین آثار او قطعه «گلپونه ها» با آهنگسازی پرویز مشکاتیان است که همچنان از محبوب ترین تصنیف های موسیقی ایرانی محسوب می شود. بسطامی سبک خاص خود را در اجرا داشت و توانست با آوازهای پر احساسش دل بسیاری از مخاطبان را تسخیر کند. متأسفانه ایرج بسطامی در زلزله بم در سال 1382 جان خود را از دست داد. درگذشت او ضایعه ای بزرگ برای موسیقی سنتی ایران بود اما آثار جاودانش همچنان در دل دوستداران موسیقی ایرانی زنده است.
سلبریتی های متولد دی در زمینه نویسندگی و شاعری
- حسین الهی قمشه ای: دکتر حسین الهی قمشه ای نویسنده، مترجم، فیلسوف و ادیب ایرانی است که در زمینه عرفان، ادبیات و هنر فعالیت دارد. او با بیان دلنشین و تسلط بر ادبیات فارسی و عرفان اسلامی آثار بسیاری در زمینه شرح و تفسیر اشعار مولانا، حافظ و سعدی نوشته است. از جمله آثار معروف او می توان به «در صحبت حافظ»، «گنجینه آسمانی» و «گزیده فیه ما فیه» اشاره کرد. سخنرانی های تأثیرگذار و کتب او نقش مهمی در آشنایی نسل جوان با مفاهیم عرفانی و ادبی داشته است. این هنرمند در تاریخ 14 دی ماه 1318 متولد شده است.
- افشین یداللهی: افشین یداللهی شاعر، ترانه سرا و روانپزشک ایرانی بود که با ترانه های ماندگارش در موسیقی پاپ و سنتی ایران شناخته می شود. او سراینده بسیاری از تیتراژهای سریال های تلویزیونی محبوب از جمله «شب دهم»، «مدار صفر درجه» و «میوه ممنوعه» بود. ترانه های او که بیشتر حال و هوای عاشقانه و اجتماعی داشتند توسط خوانندگان مطرحی مانند علیرضا عصار، احسان خواجه امیری و محمد اصفهانی اجرا شده اند. این هنرمند که در تاریخ 21 دی 1347 متولد شده بود در کنار فعالیت های هنری به عنوان روانپزشک نیز فعالیت می کرد اما متاسفانه در 25 اسفند سال 1395 بر اثر سانحه رانندگی درگذشت.
کارگردانان و فیلمنامه نویسان متولد دی ماه
برخی از معروف ترین کارگردانان و فیلم نامه نویسان ایرانی که با آثار ماندگار خود نقش مهمی در شکل گیری و پیشرفت سینمای ایران داشته اند نیز در دی ماه متولد شده اند. این هنرمندان با روایت های خلاقانه، سبک های منحصربه فرد و پرداختن به موضوعات اجتماعی، فرهنگی و تاریخی تأثیر عمیقی بر هنر هفتم گذاشته اند. در ادامه به برخی از این چهره های معروف ایرانی می پردازیم.
بهرام بیضایی
بهرام بیضایی نویسنده، کارگردان، فیلم نامه نویس و پژوهشگر برجسته ایرانی است که در 5 دی 1317 متولد شد. او یکی از مهم ترین چهره های سینما و تئاتر ایران است که با آثار ماندگار خود تأثیر عمیقی بر هنر معاصر ایران گذاشته است. بیضایی با تسلط بر ادبیات کهن، تاریخ و اسطوره شناسی هم در سینما و هم در نمایشنامه نویسی سبک منحصر به فردی خلق کرده که در آن روایت های داستانی عمیق، نمادگرایی و پرداختن به مسائل اجتماعی، فرهنگی و تاریخی دیده می شود. او در سینما با ساخت فیلم هایی مانند «رگبار»، «غریبه و مه»، «مسافران»، «سگ کشی» و «وقتی همه خواب بودند» شناخته شد.
فیلم های او اغلب ساختاری پیچیده، دیالوگ های ادبی و شخصیت هایی با دغدغه های فلسفی و اجتماعی دارند. او در کنار فعالیت های سینمایی، نمایشنامه هایی همچون «مرگ یزدگرد»، «چهار صندوق»، «مجلس شبیه در ذکر مصائب میرزا تقی خان» و بسیاری دیگر را نوشته که به عنوان آثار ماندگار در ادبیات نمایشی ایران شناخته می شوند. بیضایی علاوه بر فیلم سازی و نمایشنامه نویسی، پژوهش های ارزشمندی در زمینه تاریخ نمایش و ادبیات ایران انجام داده است. او در طول سال ها فعالیت خود همواره نگاهی نقادانه به تاریخ و جامعه داشته و با وجود محدودیت ها توانسته است تأثیر بزرگی بر هنر و اندیشه ایرانی بگذارد.
پیمان قاسمخانی
پیمان قاسم خانی یکی از سلبریتی های متولد دی ماه می باشد که به عنوان نویسنده، فیلمنامه نویس، کارگردان و بازیگر ایرانی در 30 دی 1344 متولد شد. او یکی از موفق ترین و معروف ترین فیلمنامه نویسان سینمای ایران در ژانر کمدی است که با خلق آثاری ماندگار نقش مهمی در شکل گیری کمدی های پرفروش و پرمخاطب سینمای ایران داشته است. قاسم خانی فعالیت حرفه ای خود را از دهه 70 آغاز کرد و با نگارش فیلمنامه هایی مانند «پاورچین»، «شب های برره»، «مرد هزار چهره» و «مرد دوهزار چهره» در تلویزیون به شهرت رسید.
او در سینما نیز با فیلم هایی همچون «سن پترزبورگ»، «مارمولک»، «ورود آقایان ممنوع» و «طبقه حساس» درخشید. آثار او به دلیل طنز هوشمندانه، دیالوگ های جذاب و نگاه انتقادی به مسائل اجتماعی همواره با استقبال مخاطبان همراه بوده است. پیمان قاسم خانی در سال 1394 نخستین فیلم خود را با نام «خوب، بد، جلف» کارگردانی کرد که با استقبال گسترده ای رو به رو شد و ادامه آن نیز ساخته شد. او با سبک خاص خود در طنزپردازی به یکی از مهم ترین چهره های سینمای کمدی ایران تبدیل شده و همچنان از چهره های تأثیرگذار در این حوزه محسوب می شود.
عبدالرضا کاهانی
عبدالرضا کاهانی هم یکی از سلبریتی های متولد دی ماه است که به عنوان کارگردان و فیلمنامه نویس ایرانی شناخته می شود. این چهره در 1 دی 1352 متولد شد. او یکی از فیلمسازان مستقل و جنجالی سینمای ایران است که به دلیل نگاه اجتماعی خاص خود و پرداختن به موضوعات چالشی همواره مورد توجه منتقدان و مخاطبان بوده است. کاهانی فعالیت حرفه ای خود را از اواخر دهه 70 آغاز کرد و با ساخت فیلم هایی مانند «بیست»، «هیچ»، «اسب حیوان نجیبی است» و «بی خود و بی جهت» به شهرت رسید. فیلم های او اغلب روایتی تلخ اما واقع گرایانه از زندگی طبقات مختلف اجتماعی دارند و با نگاهی انتقادی به مسائل اجتماعی و فرهنگی پرداخته اند.
سبک سینمایی او ساده، بی تکلف و نزدیک به زندگی روزمره مردم است که این ویژگی باعث شده آثارش به سینمای رئالیستی نزدیک باشند. او با وجود موفقیت های داخلی و بین المللی در برخی از فیلم های کاهانی با مشکلاتی در اکران مواجه شده اند و او در سال های اخیر فعالیت سینمایی خود را در خارج از ایران ادامه داده است. با این حال او همچنان یکی از فیلمسازان مطرح و تأثیرگذار ایرانی محسوب می شود که با فیلم هایش به نقد صریح جامعه پرداخته است.
سلبریتی های متولد دی در حیطه مجریان و گویندگان
تعدادی از مجریان و گویندگان سرشناس هم که با سبک اجرا، صدای ماندگار و حضور تأثیرگذار خود در رسانه نقش مهمی در خاطره سازی برای مخاطبان داشته اند هم در دی ماه متولد شده اند. این چهره ها با اجرای برنامه های مختلف خبری، فرهنگی و سرگرمی توانسته اند ارتباط نزدیکی با مردم برقرار کنند و جایگاه ویژه ای در تاریخ رسانه ای ایران به دست آورند. در ادامه به معرفی برخی از این مجریان و گویندگان متولد دی ماه می پردازیم.
محمود شهریاری
محمود شهریاری مجری و گوینده باسابقه تلویزیون ایران است که در 2 دی 1337 در تهران متولد شد. او یکی از چهره های مشهور و محبوب صدا و سیمای ایران است که در دهه های 70 و 80 با اجرای برنامه های تلویزیونی توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرد. ویژگی بارز سبک اجرای شهریاری شوخ طبعی، صمیمیت و ارتباط نزدیک او با بینندگان بود که باعث شد برنامه هایش حال و هوای متفاوتی نسبت به دیگر مجریان تلویزیون پیدا کنند. شهریاری فعالیت خود را ابتدا در رادیو آغاز کرد و با صدای پر انرژی اش توانست توجه هات بسیاری را جلب کند.
او پس از مدتی به تلویزیون راه یافت و در اجرای برنامه های مختلف نقش مهمی ایفا کرد. او در برگزاری مسابقات تلویزیونی و همچنین برنامه های سرگرمی بسیار موفق بود. از جمله برنامه هایی که در آن ها به عنوان مجری حضور داشت می توان به «مسابقه ثانیه ها»، «با شما» و «ایران ما» اشاره کرد. این برنامه ها به دلیل فضای مفرح، شوخ طبعی های شهریاری و لحظات صمیمی ای که برای بینندگان خلق می کرد به یکی از پربیننده ترین برنامه های تلویزیونی تبدیل شدند.
با وجود این که شهریاری در دوره ای به شدت محبوب بود، در سال های بعد برخی از محدودیت ها و چالش ها باعث کمرنگ شدن حضورش در تلویزیون شد. او در برخی مقاطع از اجرای برنامه های زنده کنار گذاشته شد و فعالیت هایش به نوعی دچار وقفه شد. با این حال شخصیت پرانرژی، شیوه خاص اجرا و رابطه نزدیک او با مخاطبان باعث شد که نامش در ذهن مردم همچنان باقی بماند. شهریاری همچنین با حضور در فضای مجازی و فعالیت در رسانه های جدید ارتباط خود را با هوادارانش حفظ کرد.
در نهایت با وجود تغییرات در عرصه رسانه و فعالیت های تلویزیونی، محمود شهریاری همچنان یکی از چهره های ماندگار و تأثیرگذار صداوسیمای ایران است. شخصیت صمیمی، مهارت در اجرای برنامه های سرگرمی و توانایی ایجاد فضایی شاد و مفرح برای بینندگان باعث شده که او همچنان در یاد و قلب مخاطبان تلویزیون ایران باقی بماند.
محمدرضا حیاتی
محمدرضا حیاتی از دیگر سلبریتی های متولد دی ماه است که به عنوان گوینده باسابقه و مطرح خبر شناخته می شود. این هنرمند در 27 دی 1334 در آبادان متولد شد. او یکی از معروف ترین و تأثیرگذارترین گویندگان اخبار در صداوسیمای ایران است که بیش از چهار دهه فعالیت مستمر در این حوزه داشت. صدای گرم، لحن رسمی و اجرای باصلابت او باعث شد که در مقاطع حساس تاریخی از جمله دوران جنگ تحمیلی و تحولات سیاسی و اجتماعی کشور خبرهای مهمی را برای مردم ایران روایت کند. حیاتی از دهه 60 فعالیت خود را در صدا و سیما آغاز کرد و به سرعت به یکی از چهره های ثابت و معتبر بخش های خبری تبدیل شد.
او اجرای بخش های مهم خبری از جمله «خبر 20:30» و «اخبار سراسری شبکه یک» را بر عهده داشت و در طی سال ها فعالیت، گزارشگر بسیاری از رویدادهای مهم داخلی و بین المللی بود. ویژگی بارز او تسلط بالا بر متون خبری، رعایت اصول گویندگی و ایجاد حس اطمینان در مخاطبان بود که باعث شد نامش به عنوان یکی از چهره های ماندگار عرصه خبر ثبت شود. در سال های پایانی فعالیتش در تلویزیون اظهارنظرهای او درباره برخی چهره های هنری و فرهنگی از جمله حمایت ضمنی از خوانندگان قدیمی باعث ایجاد حواشی و محدودیت هایی برای او شد.
در نهایت پس از سال ها فعالیت، از سازمان صدا و سیما جدا شد. با این وجود محمدرضا حیاتی همچنان به عنوان یکی از گویندگان برجسته و ماندگار در حوزه رسانه شناخته می شود و صدای او برای بسیاری از ایرانیان یادآور اخبار مهم و تاریخی است که در طی دهه ها از تلویزیون ملی ایران پخش شده است.
سوالات متداول
رامبد جوان، محمد رضا فروتن، افسانه بایگان، ترانه علیدوستی از مشهورترین سلبریتی های متولد دی می باشند.
می توان به فردوسی، فروغ فرخ زاد، کتایون ریاحی اشاره کرد که در این ماه به دنیا آمده اند.
فرهاد مهراد و رضا رویگری از جمله موزیسین هایی است که در انی ماه به دنیا آمده اند.